درایور نوار LED RGB با مادون قرمز و بلوتوث

اگر تا بحال قصد نور دهی به یک LED یا LED RGB (RGB سرواژه سه رنگ اصلی یعنی قرمز و سبز و آبی ست) را با یک پردازنده داشته باشید، حتما در جریان هستید که مقدار جریانی که از هر پایه آن می توانید بکشید بیشتر از 10 میلی آمپر نمی تواند باشد زیرا پردازنده ها موجودات ظریفی هستند! 🙂
همچنین ولتاژ مورد نیاز یک نوار LED RGB چیزی در حدود 12 ولت است، نه 5 ولت اتمگا (و نه 3.3 ولت پردازنده های ARM)

اما چاره چیست؟

یکی از معمول ترین راه ها استفاده از ترانزیستور های ماسفت است؛ با استفاده از یک ماسفت می توانید ولتاژ و جریان زیادی را به کمک ولتاژ و جریانی کم به راحتی هرچه تمام تر کنترل کنید.

طی جستجو های من، ماسفت TIP120 یا TIP122 برای این کار مناسب به نظر می آمد. با توجه به اینکه نوار ال ای دی مورد نظر من آند مشترک و سه پایه برای کنترل داشت، سه ماسفت TIP122 را به قیمت دانه ای 5 هزار تومان خریدم و در مدار استفاده کردم اما در هنگام استفاده آیسی ها بسیار داغ می کردند و این اصلا خوب نبود؛ به خصوص که نوار فعلی تنها 5 ال ای دی داشت اما پروژه باید توانایی کنترل نوار های چند متری را هم میداشت (یعنی بیش از 3 آمپر در حالی که جریان فعلی به نیم آمپر هم نمی رسید!). پس دوباره جستجو کردم و اینبار به ماسفت ST13007 رسیدم که توانایی کار تا 50 ولت و 30 آمپر را داشت و آفتاب رایانه آن را تنها 1900 تومان میفروخت! بعدا که از یکی از مغازه های پاساژ بهشتی پرسیدم، متوجه شدم که قیمت TIP122 هم 1900 تومان بوده اما دنیای الکترونیک با کمال وقاحت آن را 5 هزار تومان فروخته!

به هر حال ماسفت های جدید را در مدار گذاشتم و به خوبی کار کرد. تصویر زیر را مشاهده کنید:

ولتاژ 12 ولت از پایه 3 وارد می شود؛ به وسیله ی پایه 1 کنترل می شود و به پایه 2 می ریزد که به یکی از پایه های نوار LED RGB متصل است.

دستگاه از طریق کنترل مادون قرمز و فرامین بلوتوث دستور می گیرد؛ دستوراتی مانند تنظیم قرمز و سبز و آبی، تنظیم دو حالته روشنایی، چهار حالت رقص نور و…

توسط

کارشناس مهندسی برق؛ علاقه‌مند به الکترونیک، برنامه‌نویسی، گرافیک و ایده‌پردازی.

مطالب دیگر:

دیدگاهتان را بنویسید

ده + پنج =